6 Aralık 2013 Cuma

VİCDAN BEKLENTİYİ KARŞILADI MI ?

Ne yalan söyleyeyim Vicdan’ın bu kadar iyi bir iş olmasını beklemiyordum.


VİCDAN DİZİSİ


Uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Kalabalık bir hikaye, iyi bir reji, özlenen iki oyuncu, bir sürü yetenek ve vicdanen temiz bir iş çıkaran “Vicdan” dizisi... Kanal D’nin altını büyük iddiayla çizmediği ama hayatımıza girdikten sonra yani bir süre sonra eminim en azından “Merhamet” kadar sağlam bir kemik izleyici yakalayacak yeni dizisinden bahsediyorum... 

 Dizideki “aile sözü dinlemeyenin başı yanar” temalı kızlı erkekli eğlenceye polis baskını hikayesi bariz muhafazakar mesajlar içeriyordu.
 Aynı şekilde annesi mahalleden bir adamla evlilik dışı ilişki yaşayan genç kadının sevgilisiyle sevişmesi gösterilirken, standart aile hayatı olan bir diğer kadının ise sevgilisine “yapma” demeleri ekranı uzun süre meşgul etti. Özetle “iyi aile kızı” tanımımız bir kez de diziyle pekiştirildi.
Dizinin mekan seçimleri ve sanat yönetmenliği çok başarılıydı. Yan apartmanımızdaki komşumuz nasıl bir evde oturuyorsa, bizim nasıl camlarımız birbirine bakıyorsa öyleydi mahalle konsepti. Yunus’un iş yeri, yemek yedikleri mekan da senaryoya çok uygun, doğru seçimdi.

 Hem genç oyuncular hem de tecrübeli oyuncular gerçekten çok iyi.

Ahu Türkpençe'yi ve Timuçin Esen'i özlemişiz.


Cast gerçekten çok güzel.


Senaryo da mahallemizden gibiydi tüm diyaloglar. Hayatın içinden ve gerçekçi replik yazımı senaristin başarısı. İnadına Yaşamak gibi didaktik dilli bir senaryonun ardından Vicdan ilaç gibi geldi :)

 Ahu Türkpençe'nin bütün erkekleri kendi aşık edeceği aşikar.

Tamam güzel kadın ama bu kadar da abartmaya gerek yok diye düşünüyorum :)

Dizi beklenende fazlasını verdi.

Kısacası izlenecek bir iş.

Bölümler ilerledikçe ayrıntıları göreceğiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder