4 Aralık 2013 Çarşamba

VE GÖNÜL HIRSIZI BAŞLAR....





Hasan Kaçan, Tuğçe Kazaz ve Cem Kılıç’ın başrollerini 
oynadığı Gönül Hırsızı dizisi açılışını pazartesi akşamı yaptı. 
Oyuncu kadrosuyla yeni Ekmek Teknesi duygusu yaratan dizi, Necati Şaşmaz ve Pana Film’e teşekkür ederek başladı. 
Tarık’ın Kurtlar Vadisi rüyası son derece absürttü. Bence o sahneye hiç gerek yoktu. 
Daha başlar başlamaz Leyla ile Mecnun’u taklit mi ediyorlar duygusu yarattı. Sonrasında durumu toparladılar. 

Gönül Hırsızı, okula gitmek yerine evde aylaklık yapan Tarık ve veteriner Hülya’nın aşkına odaklanan, etrafına mahalleliyi koyan sıcak bir iş olmuş. Ama dizinin adı Gönül Hırsızı olsa da, ilk bölümden anladığımız kadarıyla bizim gönül hırsızı romantik aylakmış. 

Dizinin hem senaristi hem de oyuncusu olan Hasan Kaçan, adı gibi nadir bulunan, nev-i şahsına münhasır Nadir karakteriyle karşımızdaydı. 
Seyyar kütüphanesinde gecenin en şahane diyaloğuna da imza attı: “Aşk oku adama narkozla girer, o yüzden hiçbir şey hissetmezsin. Ama çıkarken narkozsuz çıkar. Canını fena acıtır.” 

Mehtap Bayrı, Ateş karakteriyle beni yine şaşırttı. Şarap gibi kadın Bayrı, yıllar geçtikçe daha da güzelleşiyor. 

Tuğçe Kazaz’dan Hülya olmuş.

 Tek eleştirim Cem Kılıç’a… Tarık’ı bu kadar abartarak oynamasına gerek yok. Hatırlarsanız Ekmek Teknesi’nde “Lan Jale” repliğini dilimize pelesenk etmişti. Bu kez “Bebekim” aynı etkiyi yaratacak gibi görünüyor. 

Gönül Hırsızı, ilk bölümüyle Tüm Kişiler’de 1.20 reytingle 66’ncı, AB’de ise yine 1.20’yle 48’inci oldu. Bence daha yükseklerde olmayı hak ediyor. 
Kısaca, Gönül Hırsızı senaryosundan yönetmenliğine, oyunculuklarından müziğine eli yüzü düzgün bir iş olmuş. Ama biraz daha komedi yapmaları lazım. Senaryoyu biraz toparlarlarsa sıcacık bir iş ortaya çıkar.


kaynak:vatan gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder