25 Eylül 2013 Çarşamba

ÇALIKUŞU

Ve Çalıkuşu başladı.

Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan dizi dün akşam izleyici ile buluştu.

Başrollerini Burak Özçivit ve Fahriye Evcen paylaşıyor.Yapımcılığını Timur Savcı'nın üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Çağan Irmak ve Doğan Ümit Karaca oturuyor.




              


Feride (Fahriye Evcen): 20 yaşında, deli dolu bir genç kız. Okulda “Çalıkuşu” lakabını alıyor. Teyzesinin (Besime) oğlu Kâmran’a âşık fakat duygularını kendinden bile saklıyor.
Yaprak Dökümü‘nde beş sezon boyunca Necla rolünde izlediğimiz oyuncunun ekranlardaki son projesi Veda‘ydı.
Kâmran (Burak Özçivit):  25 yaşında, tıbbiye mezunu, şair. Çapkın, zerafete düşkün, kibirli ve Feride gibi inatçı.
2005′te Best Model of Turkey seçilen Burak Özçivit,Muhteşem Yüzyıl‘da Malkoçoğlu’nu canlandırmıştı.Zoraki Koca, Baba Ocağı ve Küçük Sırlar‘da da yer aldı.
Romanının okuyanlarında bıraktığı yoğun hisler, eserin bu kadar ünlenmesinde en önemli etkenlerden biri. Hiçbir zaman güncelliğini kaybetmeyecek bu aşk hikâyesinin yeni uyarlamasının da izleyenlerde saf ve güzel duyguları hissettirdiğini düşünüyorum.

Ama 1986 yılında yayınlanan Aydan Şener ve Kenan Kalav'ın yer aldığı Çalıkuşu'nu izleyip onunla kıyaslayanlar aynı tadı alamadıklarını söylediler.
1986 yılında yayınlanan Çalıkuşu ünlü eserin en iyi uyarlaması olarak kabul edilir.1966 ve 2005'te yayınlanan Çalıkuşu yapımlarına göre.

Bana kalırsa 1986 yapımını izleyenler Aydan Şener'i ve Kenan Kalav'ı o kadar benimsemişler ki birde onların iyi oyunculuğu eklenince akıllarına kazınmış bölümleri.Bu yüzden bu kadar eleştirmeleri.

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit o kadar iyi oturmuş ki rollerine onlar kadar iyi canlandıracaklar rollerini dizinin yeni izleyicisi olarak bence :)

Dizinin ömrünü ve ratinglerini gelecek bölümlerde göreceğiz bakalım.

İlk bölümü izleyemeyenler buyurun izleyip siz karar verin...

http://www.kanald.com.tr/calikusu/Video/1Bolum/20239

Şunu da söyleden edemeyeceğim dizinin sloganında yer alan "Yeni başlayanlar için sabır ve umut dersleri " sözünü hala anlamış değilim ne yazık ki. Bana oldukça komik geldi.

2 yorum:

  1. Bende merak ediyorum henüz izlemedim ama fırsatını bulduğumda izleyeceğim mutlaka, en azından ilk bölümünü :)

    http://rebeltakipte.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk bölümü güzeldi izle bencede bundan sonraki bölümler nasıl olacak acaba :)
      inşallah lezzetli bölümler görürüz

      Sil