26 Eylül 2013 Perşembe

A.Ş.K


Dün günlerden A.Ş.K İdi.

Herşeyi bir kenara bırakıp geçtim televizyon karşısına büyük bir heyecanla.

Hayat bazen  bir oyun gibidir.Ve her oyunun kendine has kuralları vardır.
Ama kurallara uyman oyunu kazanacağın anlamına gelmez.
Çünkü hayatta en önemli şey aslında şanstır.
Bazen rakibinizle aranızdaki tek fark onun daha şanslı olmasıdır.

İşte bu cümleler ile başladı dizi.Hazal Kaya (Azra)'nın söylediği bu cümleler aslında dizinin kilit noktası.Şans.

Tenis maçı ile başladı dizi.Hazal Kaya(Azra) ve Aslı Tandoğan(Şebnem)'in oynadığı.Yüz ifadelerinden ve konuşmalarından anlaşıldığı üzere Azra'nın kazandığı bir maç.E nede olsa Aslı Tandoğan'ın hocası o.Şebnem'in yenmesi beklenemezdi.

Nebahat Çehre ile başlayan oyuncu kadrosu.Neden hepsinden önce Nebahat Çehre'nin ismi yazıldı acaba üç başrol oyuncusunu yazmak varken (3 olur mu demeyin)açıkcası ben bütün oyuncu kadrosu geçtikten sonra ve Nebahat Çehre denmesini isterdim.Sanırım bir ego tatmini söz konusu.

Erkan Can'ın dizide oynayacağı yazıldı.Bir yanlışlık mı oldu acaba.Erkan Can nerede?

İşte üç başrol oyuncusu.

Azra(Hazal Kaya)
Alt-orta sınıf bir ailenin kızı olarak doğmuştu. Babası Halil hapse düştüğünde Azra sekiz yaşında, annesi Müzeyyen, Semra’ya hamileydi. Azra daha küçücük bir çocukken sorumluluk altına girmek zorunda kalmıştı. Çocukluğu isyan içinde geçmişti Azra’nın. Okulda farklı yaşamları, televizyondan, gazetelerden zengin insanların hayatlarını görüyor ve sürekli düşünüyordu. Neden onun ailesi fakirdi?

Kerem(Hakan Kurtaş)

Bir evin bir tek oğluydu Kerem. Yakışıklı ve başarılı bir gençti.Azra gibi hırslı değildi, zengin ve başarılı olmak gibi hayalleri yoktu onun. Azra sayesinde spor kulübünde yüzme hocası olarak çalışmaya başlamadan önce, bir yılı aşkın süredir işsizdi Kerem. Şimdi her şey yolunda gidecek zannederken aslında Kerem’in bilmediği bir gerçek vardı. Borçları yüzünden intihar eden babası, ölümünün ardından ona yüklü bir borç miras bırakacaktı.


Şebnem(Aslı Tandoğan)

Şanslı doğanlardandı Şebnem. Azra'nın tersine, zengin bir ailenin el üstünde tutulan kızıydı.Ama bir şekilde aşk onu es geçmişti her zaman. Sanat tarihi okumuş ve hayatı boyunca pek çok sanat dalına ilgi duymuştu. Sporsa sadece kendisini boşlukta hissettiği bu dönemde hayatına girmişti. Birden, çok hızlı gelişti her şey, adeta ilk görüşte aşık oldu Kerem’e... Hayatı boyunca aradığı erkeğin o olduğuna inandı.


Kadro oldukça iyi.Rolünde sırıtan kimse yok.Aslı Tandoğan mükemmel.

Ömür Atay yine konuşturmuş yönetmenliğini.

Hastalığının tekrar nüksettiğini öğrendiği sahne çok etkileyici idi.Tüylerim diken diken oldu onunla birlikte bende ağladım resmen.



İşte o sahne.


Bir dizinin ilk bölümden iyi olacağını bilmek ya da tutmayacağını bilmek pek mümkün değildir.O yüzden gelecek bölümlerde neler olacağını ve dizinin ne kadar tutacağının beraber göreceğiz.

ilk bölümde ratinglerde Muhteşem Yüzyılı geçemese de yinede iyi bir izlenme oranı elde ettiğini düşünüyrum.Sosyal medayayı oldukça salladı çünkü.#aşkilkbölüm #aşk etiketi ile twitter de tt oldu.

Aslı Tandoğan ve Hakan Kurtaş aşkı bence alıp götürecek diziyi.Birde Hazal Kaya'nın oyunculuğu eklenince bu aşka tamamdır.Benden siz söylemesi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder